navigatie overslaan
130 gasten laten zich verwennen door topkoks en lokale producten.

Aspergeseizoen in het Vechtdal feestelijk geopend tijdens de eerste editie van Het Streekmaal

  • 2 minuten leestijd
  • 525 x bekeken

Op zaterdagmiddag 15 april vond de eerste editie van Het Streekmaal plaats op het erf van Aspergeboerderij Het Nijenhuis in Diffelen. Dit exclusieve pop-up diner opende het aspergeseizoen in het Vechtdal en stond in het teken van lokale producten en het lokaal consumeren daarvan.

Het culinaire menu van Het Streekmaal werd samengesteld door de voormalige eigenaren van De Bokkepruik, Jaap en Heleen Istha, in samenwerking met De Rheezer Bistro, Amused Food and Wine en De Woage.

Het idee voor Het Streekmaal ontstond tijdens een brainstormsessie tussen verschillende ondernemers uit het Vechtdal en Reestdal. De initiatiefnemers sloegen de handen ineen en al snel ontstond er een concreet plan voor een pop-up diner met lokale producten.

Tijdens het diner werden de 130 gasten getrakteerd op proeverijen met producten van producenten uit de regio, zoals Aspergeboerderij Het Nijenhuis, Tuinderij Ernie van der Kolk, Zuivelboerderij De Waard, Bierbrouwerij de Mommeriete, Slagerij van Broekhuizen, Groentekwekerij Eef Stel, Eerlijk Rund van de familie Meilink en Eiboerderij Smid. De bijbehorende wijn werd geleverd door de Reestlandhoeve.

Het Streekmaal werd georganioseerd door de start-up Ztreek, gevormd door drie jongeren die na het behalen van hun VWO-diploma besloten het ondernemerschap te ontdekken. “We vinden bewust leven belangrijk en willen een steentje bijdragen aan de korte voedselketen”, aldus de enthousiaste ondernemers.

Het diner vond plaats onder een grote tentoverkapping waar twee lange eettafels waren opgesteld. Tijdens het eten was er livemuziek en werden de verschillende gerechten geïntroduceerd door de chefkoks en producenten. Zo bracht Ernie van der Kolk een aspergeplantje mee en vertelde de aanwezigen over het kweken van asperges. Rond 17.00 uur werd Het Streekmaal afgerond en kon er onder het genot van een kopje koffie verzorgd door Astrid Fidder van de Rheezerkamer nagepraat worden over deze unieke ervaring.

Aanjager Anieke van Wijnen van Seizoensversterking Hardenberg en Verrukkelijk Vechtdal was razend enthousiast over de eerste editie van Het Streekmaal en ziet alweer kansen tijdens het roodfruitseizoen en het wildseizoen.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Toon meer verhalen

Ook interessant