navigatie overslaan
Is eten kunst en heeft kunst smaak?

Unieke Korte Keten Karavaan reist door Vechtdal & Reestdal

  • 2 minuten leestijd
  • 1255 x bekeken

Na een groot succes in 2023 zetten we het project Kunst van de Korte Keten in 2024 voort en lanceren we onze eigen reizende Karavaan, langs ambachtelijke producenten en evenementen in stad & ommeland, waar kunst, creativiteit en lokale productie samenkomen voor een unieke ervaring in het prachtige Vechtdal, Reestdal en Hanzestad Zwolle!

Perspresentatie op de planning

Op 6 april as. presenteren we het concept bij Zuivelboerderij De Waard samen met chefkok Ramon Brugman. Op deze speciale dag gaan de koeien weer voor het eerst naar buiten, is er een verrukkelijk streekmaal en kan je je onder laten dompelen in de wereld van de korte keten. De korte keten experience neemt jong en oud mee in de lokale productie van voedsel. Er zijn allerlei leuke activiteiten voor kinderen. En op deze dag kan je ook genieten van The Unstoppables, een voorstelling gebaseerd op onze landschapsbiografie. Over de verbinding tussen landschapshistorie en hedendaagse landbouw. Vanaf 14 maart kan je Het Kleinste Museum al bewonderen bij Zuivelboerderij de Waard. Houd kunstvandekorteketen.nl in de gaten voor informatie. Entree op 6 april is geheel gratis, tickets zijn alleen voor de lunch.

Volop lokale belevenissen

Bezoek tussen maart en oktober de reizende Karavaan en laat je meevoeren op een onvergetelijke ontdekkingsreis door de regionale cultuur, smaken en kunst. In 2024 trekken we met onze huidige expositie ‘Kunst van de Korte Keten’ het Vechtdal en Reestdal in. Het pronkstuk van de Karavaan is ons digitale, toegankelijke en verplaatsbare museum. Misschien wel ‘Het Kleinste Museum van Nederland’. In het museum ontdek je de verhalen van producenten en kunstenaars, ambacht komt tot leven! Breng een bezoek aan de tien producenten uit het Vechtdal & Reestdal en de diverse evenementen. Proef en ontdek de verhalen en de smaken van het Vechtdal & Reestdal.

De Karavaan op jouw event? Dat kan!

Je kunt de Karavaan ook boeken op jouw event. Hier lees je over de mogelijkheden. De trailer is te combineren met overheerlijke streekproeverijen, pop-upmaaltijden, entertainment, kunstworkshops, muziek, theater en de smoothietruck van Vechtdal Boert Bewust. We maken graag een aanbod op maat voor jouw event of bijeenkomst!

Neem contact op via info@kunstvandekorteketen.nl

MarketingOost, Vechtdal Marketing en Zwolle Marketing zijn aanjager van het project. Het concept is uitgewerkt door IQ Media uit Zwolle, in samenwerking met Edward Otten. We werken nauw samen met ondernemers, creatievelingen, NBTC, gemeenten, Ztreek, Creative Works, ZwolleFonds, ProefOost en andere betrokkenen.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Toon meer verhalen

Ook interessant