navigatie overslaan

In 2020 is op initiatief van Vechtdal Marketing samen met ondernemers, overheden en verschillende organisaties de Vechtdal Visie 3.0 ontwikkeld. Deze visie is eind 2020 door de Stuurgroep Vrijetijdseconomie Vechtdal vastgesteld. Voor de aankomende jaren bieden de programmalijnen uit deze visie en de daaraan gekoppelde projecten richting voor de verdere (destinatie)ontwikkeling van het Vechtdal.

Verbindende Vecht

De Vecht is niet alleen de naamgever van het gebied, haar nabijheid is overal voelbaar. Er is in de afgelopen jaren mede vanuit Ruimte voor de Vecht en de Regiodeal geïnvesteerd in een samenhangend programma langs de Vecht waarmee waterveiligheid, natuurontwikkeling en vrijetijdseconomie gecombineerd zijn.

Beleefbaar Landschap

De combinatie van de heuvels, zandverstuivingen, bossen, heidegebieden en uiterwaarden vormen samen een uniek recreatielandschap in het Vecht- en Reestdal. Samen met betrokken (groene) partijen zoals de Gastheren en -vrouwen van het landschap en het Gidsennetwerk werken we eraan om het landschap voor zowel bewoners als bezoekers beleefbaar te maken.

Gastheerschap & ondernemerschap

Het Vechtdal staat bekend om zijn vooruitstrevende ondernemers met verfrissende ideeën die gastvrijheid hoog in het vaandel hebben. In het Vechtdal is de dag- en verblijfsrecreatie vitaal en veel accommodaties behoren tot de top van Nederland en zelfs van Europa. Toch kan ook in het Vechtdal de gastvrijheid en het ondernemerschap nieuwe impulsen (blijven) gebruiken zoals o.a. te lezen valt in de Visie Gastheerschap Vechtdal uit 2021.

Zorgzaam & Gezond

Met de projecten ‘Zorgeloos Vechtdal’ en ‘Verrukkelijk Vechtdal’ is er de afgelopen jaren samen met ondernemers hard gewerkt om het Vechtdal als zorgzame en gezonde regio op de kaart te zetten waar iedereen welkom is en kan recreëren. Om het Vechtdal ook de komende jaren te blijven ontwikkelen en positioneren als groene, gastvrije en gezonde bestemming is er een menukaart opgesteld met de belangrijkste speerpunten op dit vlak.