navigatie overslaan
Aantrekkelijk programma met maar liefst 11 excursies, projecten en bijzondere locaties rondom de Vecht.

Vechtdaldag 2024 in Hardenberg

  • 2 minuten leestijd
  • 297 x bekeken

Op vrijdag 28 juni 2024 is het weer zover: de jaarlijkse Vechtdaldag vindt plaats in het mooie Hardenberg! Deze dag, georganiseerd door de netwerkorganisatie Ruimte voor de Vecht, staat in het teken van de diverse projecten en de prachtige natuur van het Vechtdal. Deelname aan de Vechtdaldag is gratis en geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via onderstaande aanmeldknop.

Programma en Activiteiten

Bezoekers kunnen dit jaar kiezen uit maar liefst 11 excursies, projecten en bijzondere locaties rondom het Hardenbergse deel van de Vecht. De dag begint om 12.00 uur op het ballonfestivalterrein in Hardenberg, waar de partners van Ruimte voor de Vecht iedereen welkom heten.

Tijdens de excursies kunnen bezoekers meer te weten komen over de verschillende aspecten van het Vechtdal en het programma Ruimte voor de Vecht. Denk aan een ontspannend boottochtje naar de Loozensche Linie, een informatieve fietstocht naar de Rheezermaten, een prachtige wandeling door het Vechtpark of een interessante bustocht naar Vechtrijk Gramsbergen.

Speciale Aandacht

Dit jaar is er speciale aandacht voor Vechtrijk Gramsbergen. Dankzij een nieuwe inrichting langs de Vecht heeft Gramsbergen haar gezicht weer naar de rivier gekeerd. Tijdens de opening van de Vechtdaldag wordt ook benadrukt dat alle havens in het Vechtdal een Blauwe Vlag (gaan) ontvangen, wat het commitment aan verantwoord varen en bewust omgaan met de natuur onderstreept.

Verbinding met de Natuur

Alwin te Rietstap, voorzitter van Ruimte voor de Vecht, zegt: “De Vecht verbindt ons niet alleen met de natuur, maar ook met elkaar binnen het Vechtdal. De samenwerking tussen de diverse maatschappelijke en overheidsorganisaties is cruciaal voor de verdere doorontwikkeling van het Vechtdal. Samen creëren we diverse projecten om klaar te zijn voor de toekomst.”

Dagindeling

  • 12.15 uur: Ontvangst met lunch op het Ballonfestivalterrein in Hardenberg
  • 12.45 uur: Start plenaire programma door Alwin te Rietstap
  • 13.30 uur: Start excursies (te voet, per fiets, boot of bus)
  • 16.00 uur: Gezamenlijke afsluiting met een hapje en een drankje

De Vechtdaldag is een jaarlijks terugkerend evenement, iedere keer op een andere locatie in het Vechtdal. Het evenement biedt een unieke gelegenheid om meer te leren over de ontwikkelingen rondom rivier de Vecht en om de natuur en cultuur van het Vechtdal te ervaren.

Deelname is kosteloos en geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de onderstaande aanmeldknop.

Aanmelden

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Toon meer verhalen

Ook interessant