navigatie overslaan

Feestelijke Opening van Nieuwe Groepsaccommodaties bij Lodgepark 't Vechtdal in Dalfsen.

  • 2 minuten leestijd
  • 469 x bekeken

Op woensdag 22 mei 2024 vond de feestelijke opening plaats van de nieuwe groepsaccommodaties bij Lodgepark 't Vechtdal in Dalfsen. “Een prachtige aanvulling op de recreatieve voorzieningen rondom de stuw in Dalfsen, aldus wethouder Betsy Ramerman”. Het project is niet alleen een toonbeeld van innovatie en duurzaamheid, maar ook een mooi voorbeeld van lokaal ondernemerschap en samenwerking.

Jeroen en Denise Ruiterkamp, de trotse eigenaren van Lodgepark 't Vechtdal, namen de aanwezigen in hun openingsspeech mee op een reis door de tijd, terug naar het begin in 2013. Toen startten zij met de verhuur van “slechts” acht lodges. De vraag naar groepsaccommodaties bleek echter al snel groot, wat leidde tot de uitbreiding met een groepsgebouw, vervaardigd door ARCABO, waar Denises vader Bertus ten Kate mede-eigenaar van is.

Groeiende vraag

Met de groeiende vraag naar groepsaccommodaties besloten Jeroen en Denise in 2018 om een stuk grond aan de overkant bij te kopen. Na een intensief proces met de gemeente Dalfsen, het waterschap en andere betrokken partijen, werd er samen met Buro de Haan een prachtig ontwerp gerealiseerd. In 2022 verkregen zij de benodigde vergunningen en in 2023 gingen de grondwerkzaamheden van start. De nieuwe lodges werden wederom door ARCABO geproduceerd.

Gasloos park

Een van de meest innovatieve aspecten van deze uitbreiding is het volledig gasloze park. In samenwerking met Hertzinger hebben Jeroen en Denise een duurzaam energiesysteem geïmplementeerd. Zonnepanelen voorzien het park van stroom, die opgeslagen wordt in accupakketten. Hiermee kunnen de accommodaties verwarmd en gekoeld worden via airconditioningsystemen, kunnen gasten koken op inductie en douchen met warmwaterboilers, alles gevoed door de eigen energieopslag. Deze zelfvoorzienende aanpak maakt Lodgepark 't Vechtdal een van de weinige parken in Nederland met een nul-op-de-meter status.

De uitbreiding van het park omvat vier 6-persoonsaccommodaties, zes 4-persoonsaccommodaties (die via een hoteldeur gekoppeld kunnen worden tot een 8-persoonsaccommodatie), en twee groepsruimtes. De nieuwe groepsruimtes kunnen ook ingezet worden voor vergaderingen, brainstormsessies en teambuildingactiviteiten, al dan niet met overnachting. Met deze uitbreiding heeft Lodgepark 't Vechtdal nu een totale overnachtingscapaciteit van 72 personen, verdeeld over 18 lodges en drie groepsruimtes.

Vanaf 3 juni 2024 zijn de nieuwe lodges te boeken

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Toon meer verhalen

Ook interessant