navigatie overslaan
"Wat een ongelofelijk leuke avond”

Bijeenkomst Korte Ketens in Vechtdal & Reestdal

  • 3 minuten leestijd
  • 562 x bekeken

Op 31 oktober kwamen zo’n 35 producenten, horecaondernemers en andere betrokkenen bij elkaar bij De Reestlandhoeve in Balkbrug. De bijeenkomst over korte voedselketen Vechtdal & Reestdal stond in het teken van elkaar informeren, inspireren en netwerken.

"Wat een ongelofelijk leuke avond was het gister, zelden zo’n inspirerende meeting gehad.”

De bijeenkomst is een initiatief van Proef Oost, gemeente Hardenberg en Vechtdal Marketing en stond onder leiding van Anieke van Wijnen. Diverse regionale partijen zijn aan de slag met streekproducten, beleefbaar maken van het boerenbedrijf voor bewoners en bezoekers en het versterken van de relatie tussen boeren en burgers. Proef Oost vertelde over de activiteiten van 2023, zoals het Streekfoodfestival, ontwikkeling van de nieuwe website en deelname aan Kunst van de Korte Keten. Na de update was er ruimte voor vragen en gesprek. Aanwezigen die geïnteresseerd zijn om deel te nemen aan Proef Oost kunnen zich melden via info@proefoost.nl.

Korte Keten Talks

Na een update van het bestuur van Proef Oost zaten de aanwezigen op het puntje van hun stoel tijdens de drie “Korte Keten Talks”:

  • ‘Mijn streekproduct aan de man brengen’ door Willemien de Bruin van Creatief Bureau Zecht

  • ‘Pantry, de onbemande supermarkt’ door Lukas Lagerweij van Pantry

  • ‘Kunst, smaak en culinair in unieke concepten’ door Jasper Udink van Creative Studio Er was een duidelijke rode draad te herkennen tussen de drie enthousiaste sprekers:

  • Blijf dichtbij je identiteit, heb heldere kernwaarden, focus op je doelgroep en vertaal dat naar een passende identiteit en jouw verhaal;

  • Heb je een idee of goed plan? Zet je schouders er onder en verzamel de juiste mensen om je plan te realiseren;

  • En laat je dromen elke dag hardop horen; deel je ambities en zie wat er gebeurt.

Na de overtuigende presentaties blikte werd er samen vooruit geblikt op de toekomst. Op korte termijn staat de ondernemersexcursie naar Texel voor de deur, aanmelden kan nog! Daarnaast komen de samenwerkingspartijen Proef Oost, De Boer als Gastheer, Vechtdal Boert Bewust en Vechtdal Marketing weer bij elkaar om te kijken hoe ze elkaar optimaal kunnen versterken. Ondertussen werkt elke partij aan eigen activiteiten. Een voorbeeld hiervan is dat horecaondernemers momenteel het initiatief nemen om een gezamenlijke activiteit te organiseren.

Tot slot is Vechtdal Marketing bezig met de doorontwikkeling van Kunst van de Korte Keten en bereidt Ztreek de langste streekproducten lunchtafel voor op de Horeca Vakbeurs in januari 2024. Er is dus volop reuring en ontwikkeling als het gaat om de korte keten.

Na het inhoudelijke programma genoten de aanwezigen van heerlijke streekhapjes en drankjes en was er volop tijd om gezellig met elkaar bij te kletsen.

Wij bedanken alle aanwezigen; oude bekenden en nieuwe geïnteresseerden voor hun aanwezigheid en enthousiasme. Namens alle organisatoren: graag tot de volgende keer!

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Toon meer verhalen

Ook interessant