navigatie overslaan

Bijeenkomsten, workshops en kennissessies in het Vechtdal

 • 6 minuten leestijd
 • 724 x bekeken

Veel vrijetijdsbedrijven hebben afgelopen weken nog geprofiteerd van de heerlijke zonnestralen in september en begin oktober. Nu staat de herfstvakantie voor de deur en daarna is het voor velen tijd voor iets meer rust, onderhoud en andere zaken. In deze periode zijn er vaak diverse bijeenkomsten, workshops en kennissessies om bij te wonen. Via onderstaande overzicht maken we graag inzichtelijk wat er allemaal georganiseerd wordt waaronder de Recreatievakbeurs. Wellicht tot ziens.

Bijeenkomst de lokale voedselketen

 • Dinsdagavond 31 oktober 2023
 • Tijdstip:19:30 – 21:30 uur
 • Locatie: De Reestlandhoeve in Balkbrug
 • Voor producenten, leveranciers, horeca, vrijetijdsbedrijven en andere betrokkenen
 • Bekijk hier de uitnodiging en meld je hier aan.

In een wereld waar voedsel gemiddeld 30.000 km aflegt, zetten we in het Vechtdal en Reestdal stappen om samen de kracht van lokale voeding te vergroten. Er zijn diverse initiatieven om de afstand tussen boer en bord te verkorten. Een belangrijke ontwikkeling is Proef Oost, een samenwerkingsverband dat is ontstaan vanuit de doorontwikkeling van Vechtdal Producten. Ook elders in Nederland zijn initiatieven waar we veel van kunnen leren. Ontdek tijdens de bijeenkomst wat er regionaal al gebeurt en van welke landelijke voorbeelden en ideeën we kunnen leren, om de impact van een korte voedselketen en de beleefbaarheid daarvan te vergroten. Op het programma staat o.a. The Pantry, Creative Studio en Zecht.

Leisure x Creative leergangen

 • 1 november en 23 november 2023 (dag 3 van leergang A wordt nog gepland)
 • Schrijf je nu al in voor €1000 ontwikkelgeld, voor slechts 10 bedrijven in Regio Zwolle
 • Voor sessies, locaties en tijden zie: leisurexcreative.nl
 • Gratis leergangen
 • Aanmelden kan hier

A Gastheerschap & Ondernemerschap
Dit innovatietraject wordt op maat ontwikkeld. Jouw vraag staat centraal. In 3 dagdelen delen we kennis en ontwikkel je een innovatietraject op basis van de kansen die jij ziet. Je gaat aan de slag met een eigen actieplan en ontvangt hierbij tussentijds coaching op de doelen die je gesteld hebt.

B Robotisering & Data
In een snel veranderende wereld wordt de VTE-sector geconfronteerd met zowel technologische uitdagingen als een groeiend personeelstekort. Hoe blijven we vooroplopen en hoe kunnen we technologie inzetten als een hulpmiddel? Tijdens onze tweedaagse training duiken we niet alleen diep in de theorie, maar ga je ook daadwerkelijk leren werken met robots!

Innovatie, wendbaarheid, en de kracht van technologie en robotica komen tot leven in praktische sessies. Samen verkennen we hoe we digitalisering en robotisering kunnen gebruiken om het personeelstekort aan te pakken, en hoe jij in jouw rol kan bijdragen aan de toekomst van de VTE-sector en jouw bedrijf. Grijp deze kans om hands-on ervaring op te doen en jezelf voor te bereiden op de technologische revolutie!

Netwerkbijeenkomst Gastheren en -vrouwen van het landschap

 • Dinsdagochtend 14 november 2023
 • Tijdstip: 9:00 - 11:30 uur
 • Locatie: Bed and Breakfast Grimme te Beerze
 • Aanmelden kan hier.

Hanneke Grimme ontvangt deze ochtend de Gastheren en -vrouwen van het Vechtdal bij haar Bed and Breakfast in Beerze en laat na een gezamenlijk ontbijt zien hoe ze van een oude school een woning en Bed and Breakfast hebben gemaakt. Verder wordt er een wandelijng gemaakt langs de oude Vechtarm bij Hutttopia De Roos, de Schotse hooglanders en de zandverstuiving.

Bijeenkomst voor vrijetijdsondernemers Hardenberg

De vrijetijdswereld is volop in beweging. Trends en ontwikkelingen volgen elkaar razendsnel op. Een van de kansen waar Platform Gastvrij Hardenberg aan werkt is seizoensversterking. Dat vraagt om ondernemerschap, vernieuwing en samenwerking. Kom naar de ontbijtbijeenkomst op 15 november om 08.15 uur in de Evenementenhal en laat je inspireren door trendwatcher én dwarsdenker Hans van Leeuwen. Er is gelegenheid om te netwerken tijdens het ontbijt en rond 10.00 uur brengen we een bezoek aan de Recreatie Vakbeurs.

Bijeenkomst voor vrijetijdsondernemers Ommen

 • Donderdagmiddag 13 december 2023
 • Tijdstip: 10:00 – 12:00 uur
 • Locatie: Erve Vechtdal
 • Voor vrijetijdsbedrijven, retail, horeca en andere betrokkenen
 • Uitnodiging

Op 13 december geeft Marketing Ommen een update en neemt spreker Jan Scheele je mee in de ontwikkelingen op het gebied van digitaal gastheerschap. Tot slot presenteren Anieke van Wijnen en Carolien Nederlof de opzet van het Actieplan Gastheerschap. Daarna is er volop gelegenheid voor een gezellige borrel met elkaar.

Workshop mijn digitale gastreis

 • Maandag en dinsdag 20 november en 21 november 2023
 • Tijdstip: 9:00 – 12:30 uur
 • Locatie 20 november Hunebedcentrum en 21 november hotel Talens
 • Voor vrijetijdsbedrijven

In de gastvrijheidssector doen we er alles aan om gasten een optimale beleving te bieden. Tevreden gasten zijn belangrijke ambassadeurs van onze bedrijven. Het optimaal inrichten van de gastreis is noodzakelijk om gasten te houden en nieuwe gasten te trekken.

We gaan samen aan de slag met jouw gastreis. We frissen je kennis op en bieden nieuwe inzichten, waardevolle tips en slimme trucs. Samen maken we een concreet actieplan dat je direct in de praktijk kunt brengen. Het resultaat? Een nóg betere ervaring voor jouw gasten tijdens hun verblijf of bezoek aan jouw bedrijf!

Bijeenkomst Varen op de Vecht

 • Dinsdag 21 november 2023
 • Tijdstip: 14.00 uur (tot maximaal 15.30 uur)↵
 • Locatie: Boot van Rederij Peters, Zwolseweg 4, Ommen

Samen met betrokken is er in het voorjaar geschetst aan een nieuwe beleefkaart rondom Varen op de Vecht. Deze kaart geeft informatie over natuur, cultuur én mooie tips. Het concept is klaar en wil Vechtdal Marketing graag aan de betrokkenen laten zien. Daarnaast is er de afgelopen tijd ook niet stil gezeten. Met een hele bak aan mooie professionele foto’s, een film in wording én diverse actielijnen…is het hoognodig tijd om elkaar weer even bij te praten en te inspireren.

Aanmelden kan per .

Excursie naar Waddeneiland Texel

 • 27 en 28 november 2023
 • Voor vrijetijdsbedrijven, producenten en andere betrokkenen
 • Bekijk hier de uitnodiging en meld je aan..

Het versterken van het toeristisch seizoen, hoe doen ze dat op Texel? Tijdens de excursie komen we meer te weten over de thema’s gastheerschap, streekproducten en natuurbeleving. We gaan bijvoorbeeld op bezoek bij Boutique Hotel Texel, Restaurant Gusta & Spa Woolness en Brouwerij Tesselaar. We combineren kennisdeling met gezelligheid en plezier maken. Er zijn slechts 20 plekken beschikbaar.

Traject “Mijn toegankelijkheidsplan”

Toegankelijkheid is een belangrijke randvoorwaarde om bezoekers gastvrij te ontvangen en te zorgen dat je berdrijf toekomstbestendig is. Met het ondernemersprogramma Mijn Toegankelijkheidsplan gaan ondernemers onder deskundige begeleiding aan de slag met de eigen toegankelijkheid. Onderwerpen zijn digitale toegankelijkheid, fysieke toegankelijkheid en gastvrijheid.

Recreatie Next Level↵

 • 24 & 25 januari (Gorinchem)

Recreatie Next Level is een nieuw tweedaags kennis- en netwerk event voor recreatieondernemers met ambitie. Recreatie Next Level biedt jou een platform waar jij als professional uit de recreatiebranche kan worden geïnspireerd door de nieuwste trends, innovaties en ontwikkelingen op het gebied van drie thema’s. Voor de eerste editie hebben we gekozen voor de veelgevraagde thema’s Recreatietechniek, Dienstverlening en Digitalisering & Marketing.

Bovendien is Recreatie Next Level naast Recreatie Vakbeurs een extra netwerkmoment voor de recreatiebranche. Voor jou dé kans om in contact te komen met andere professionals en collega’s en een uitstekende gelegenheid om waardevolle zakelijke connecties te leggen bij jou in de buurt!

Meer informatie

NB Mis je nog een bijeenkomst? Laat het ons weten via

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Toon meer verhalen

Ook interessant