navigatie overslaan

Update Hospitality Pact Regio Zwolle 2023-2028

  • 2 minuten leestijd
  • 481 x bekeken

Op 14 april 2023 hebben ondernemers, onderwijsinstellingen en overheden in de Regio Zwolle het Hospitality Pact ondertekend, en sindsdien is er veel vooruitgang geboekt. Achter de schermen heeft de organisatie, onder leiding van Henk van Voornveld, hard gewerkt aan de realisatie van dit initiatief. Tevens is inmiddels ook het Hospitality Pact op nationaal niveau van start gegaan.

Campagne: Gastvrijheid verjaart nooit

De campagne "Gastvrijheid verjaart nooit" is in april 2023 van start gegaan en is bedoeld om de gastvrijheidssector in de schijnwerpers te zetten. Op de website van Groei Vooruit is een speciale landingspagina ingericht met vijf redenen waarom werken in de gastvrijheidssector ook voor jou aantrekkelijk is. Daarnaast vind je er inspirerende succesverhalen van professionals in deze sector.

Landelijke en regionale ontwikkelingen

Landelijk gezien zijn er belangrijke ontwikkelingen, waaronder een roadmap voor toekomstbestendig en cross-sectoraal hospitality MBO-onderwijs en de Task Force Samenwerking Gastvrijheidssector onder leiding van CELTH. In juni 2023 werd het nationale Hospitality Pact gelanceerd met vier programmalijnen: Onderzoek & Innovatie, Sociaal beleid, Onderwijsbeleid en Arbeidsmarktbranding.

Regionaal zijn er ook ontwikkelingen te noemen. Op 14 april 2023 is het Hospitality Pact Regio Zwolle gelanceerd, en tijdens de Week van de Hospitality (14 - 19 april 2023) werden tal van activiteiten georganiseerd, waaronder de start van de leergang Leisure x Creative, Helden van de Hospitality en de lancering van een imagocampagne. In januari 2024 presenteren zij het actieprogramma Hospitality Pact Regio Zwolle 2024-2028. Bovendien maken zij (onder voorbehoud) vanaf 2024 deel uit van de nieuwe Regio Deal Regio Zwolle.

Ontwikkelfonds Regio Zwolle

Naast de voortgang van het Hospitality Pact Regio Zwolle, willen we ook graag het Ontwikkelfonds Regio Zwolle onder de aandacht brengen. Dit initiatief, dat afkomstig is van Upgrade Jezelf Regio Zwolle, helpt werkgevers te investeren in werknemers en ZZP'ers in zichzelf. Het biedt een waardevolle ondersteuning met inspirerende verhalen, handige tools en een netwerk van specialisten. Het Ontwikkelfonds Regio Zwolle is bedoeld voor de cofinanciering van vakinhoudelijke, functiegerichte, of transitieopgaven gerichte her-, bij- en omscholing van werknemers.

Voor werkgevers en ZZP'ers bestaat de mogelijkheid om tot 50% cofinanciering te verkrijgen vanuit het Ontwikkelfonds. Wil je meer inzicht krijgen in de criteria voor een succesvolle aanvraag? Bekijk deze video voor alle details.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Toon meer verhalen

Ook interessant