navigatie overslaan

Excursie naar Texel (VOL)

  • 3 minuten leestijd
  • 861 x bekeken

Op maandag 27 november en dinsdag 28 november 2023 gaan we op tweedaagse excursie naar Waddeneiland Texel. Ben jij vrijetijdsondernemer of producent van streekproducten en wil je mee op deze inspiratietrip? Vechtdal Marketing, Platform Gastvrij Hardenberg en Stichting Marketing Ommen hebben een mooi programma in petto, waarbij seizoensversterking en gastheerschap terugkerende thema’s zijn. Hieronder lees je het programma.

Hoe ziet het programma eruit?

27 november:

De dag begint vroeg, om ongeveer 7:00 uur, met het vertrek vanuit de carpoollocatie in Ommen. De reis naar Nieuw Leven op Texel zal ongeveer 3,5 uur in beslag nemen. We hopen 10:30 op het eiland te zijn bij het Boutique Hotel om te genieten van een heerlijke kop koffie met wat lekkers. Na deze verfrissing staat er om 11:00 uur een boeiende presentatie en rondleiding van Marianne Langeveld op het programma. Eigenaresse van Boutique Hotel Texel, Restaurant Gusta & Spa Woolness.

Na de interessante ochtend activiteiten is het tijd voor een welverdiende lunch om 12:00 uur. Na de lunch gaan we om 13:00 uur verder met een presentatie van Erwin Goëna van I love Texel over lokale verbindingen, samenwerking, supermarkten en distributie. Vervolgens verplaatsen we ons om 14:00 uur naar onze accommodatie Nieuw Leven Texel, waar we in kunnen checken. Tevens zullen we hier ook wat te horen krijgen van de ondernemer over ontwikkelingen, vernieuwingen, seizoensversterking en samenwerking op het eiland.

Om 16:15 uur staat er een nieuw bezoek op de planning: we gaan naar Familiebrouwerij Tesselaar voor een rondleiding én proeverij. Na deze smaakvolle ervaring gaan we heerlijk samen dineren in het centrum van Den Burg. Vanaf dan zijn we vrij om een eigen invulling te geven aan de avond.

28 november:

De tweede dag begint met een ontbijt tussen 8 en 9 bij onze accommodatie. Na het ontbijt vertrekken we om 9:30 uur naar de VVV, waar Frank Spooren ons zal verwelkomen en meeneemt in o.a. de rol van de VVV op het eiland.

Vanaf 11 uur is er de mogelijkheid om uit te waaien om het water met ‘De Bruuzer’ (Texels voor wildebras). Dit is op eigen kosten en kost €40 p.p. Na deze activiteit is het tijd voor een heerlijke lunch om 12:30 uur. Na de lunch staat er om 13:30 uur een workshop gepland over aanbodontwikkeling en samenwerking.

Na een dag vol inspiratie en nieuwe inzichten is het tijd om terug te keren, met de terugreis gepland om 16:00 uur. Na aankomst op de vaste wal staat er ter afsluiting van de inspirerende excursie om ca.18:00 uur een gezamenlijk diner gepland bij Restaurant Proeflokaal in Sneek. Vanaf dan keren we ieder terug naar onze eigen bestemming.

We hopen dat je naar huis gaat met nieuwe inspiratie en ideeën, leuke nieuwe connecties en plannen op het gebied van seizoensversterking en gastheerschap!

Programma

Aanmelden niet meer mogelijk

Terugblik

Voor vragen neem contact op met Anieke van Wijnen via avanwijnen@marketingoost.nl.

*uitsluitend de boottrip met de Bruuzer, voor €40 extra kan je mee!

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Toon meer verhalen

Ook interessant