navigatie overslaan

Tweede jaar op rij: Informatieve Avondwandeling voor Vrijetijdseconomie in het Vechtdal brengt ondernemers en bestuurders samen.

  • 3 minuten leestijd
  • 459 x bekeken

Op donderdag 7 september vond voor het tweede jaar op rij de informatieve avondwandeling in het kader van de vrijetijdseconomie plaats voor wethouders, fractievoorzitters, raadsleden en ambtenaren. Tijdens deze bijzondere wandeling, georganiseerd door Vechtdal Marketing, liepen ook ondernemers en vertegenwoordigers van verschillende organisaties mee om de deelnemers te informeren over lopende projecten in het Vechtdal. De avond starte vanaf Restaurant Wildthout in Ommen.

Destinatieontwikkeling centraal

Dit jaar stond de wandeling in het teken van destinatieontwikkeling. Gebiedsmanager Rolf Halverhout lichtte bij aanvang van de wandeling kort de programmalijnen toe waarmee Vechtdal Marketing werkt: Verbindende Vecht, Beleefbaar Landschap, Gastheerschap en Ondernemerschap, en Zorgzaam en Gezond. Onder elke programmalijn vallen verschillende projecten waarvan een aantal tijdens de wandeling door de direct betrokkenen werden toegelicht. Alvorens de groep vertrok vertelde allereerst Wendy Weijdema van MarketingOost over de voordelen van de vrijetijdseconomie voor het Vechtdal en hoe toerisme en recreatie in de nabije toekomst misschien nog wel een belangrijkere rol gaat spelen in de brede welvaart in de regio.

Inspirerende Sprekers

Tijdens de wandeling werden de deelnemers getrakteerd op inspirerende sprekers die op een 'zeepkist' stonden om in vijf minuten iets te vertellen over hun project of initiatief. Margé Hans van Restaurant De Rheezerbelten uit Hardenberg deelde haar ervaringen met de Vechtdal Biografie, die bedrijven helpt om het verhaal van het landschap aan hun gasten over te brengen. Ook Ans Naber van activiteitencentrum De Koppel besprak hoe zij de Vechtdal Biografie had gebruikt voor het Vechtdal Gidsennetwerk en de ontwikkeling van een route rondom het Oerrund. Bas Huisman en Natasja Martin van respectievelijk De Reestlandhoeve en Vechtdal Express en Somerwende spraken over hoe zijn als jonge garde het stokje hebben overgenomen van Vechtdal Producten en de lancering van Proef Oost.

De wandeling bracht de groep naar bijzondere locaties, waaronder een heideveld met een rijke geschiedenis en een plek waar vroeger Krisnamurti duizenden mensen naar Ommen trok. Hier vertelde Niek van Duuren, eigenaar van Wildthout, vol enthousaistme dat hij hier regelmatig komt met zijn gasten. Leone Wiersma uit Hardenberg sprak over het Regio Deal project Varen op de Vecht, dat mensen bewust maakt van het gebruik van de Vecht en het belang van de natuurwaarden.

Anieke van Wijnen van A NXT Level besprak het project Kunst van de Korte Keten, waarbij streekproducenten werden gekoppeld aan lokale kunstenaars, resulterend in een bijzondere buitenexpositie in Zwolle. Zij deelde het ‘podium’ met Joëlle Brinkman en Daniël Bouw van de jonge onderneming Ztreek, die inspirerend spraken over hun activiteiten, waaronder streekmaaltijden en hun betrokkenheid bij Kunst van de Korte Keten.

Terug bij Wildthout bedankte Rolf Halverhout alle sprekers en deelnemers voor hun deelname en Niek van Duuren voor de wandeling en de gastvrijheid. Daarna werd de avond afgesloten met een gezellig hapje en drankje en kreeg iedere deelnemer een exemplaar van de Vechtdal Biografie mee naar huis.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Toon meer verhalen

Ook interessant