navigatie overslaan

Kunst van de Korte Keten verhuist naar Heileuver in Ommen

  • 2 minuten leestijd
  • 439 x bekeken

Is eten kunst en heeft kunst smaak? Onder deze inspirerende en nieuwsgierig makende titel gaat een veelbelovende expositie ‘Kunst van de Korte Keten’ in Heileuvers Schilderijenhuis van start.

Creatief project
Een van de speerpunten van Vechtdal Marketing is om de verbinding tussen stad en het buitengebied te versterken met passend vrijetijdsaanbod voor bewoners en bezoekers. Vechtdal Marketing draagt boeren, tuinders en producenten van streekproducten in het Vechtdal en Reestdal een warm hart toe. Het begon allemaal met een idee van gebiedsmanager Rolf Halverhout om op creatieve wijze streekproducten onder de aandacht te brengen in Hanzestad Zwolle. Onder leiding van duizendpoot Anieke van Wijnen ontstond er vervolgens een kunstproject waarbij kunstenaars en producenten met elkaar in contact werden gebracht en waaruit een waardevolle en creatieve samenwerking ontstond.

Inspirerende expositie
Gedurende enkele maanden verdiepten kunstenaars zich in het werk van de producenten van streekproducten en visa-versa nam de producent een kijkje in de keuken van de kunstenaar. Deze samenwerking leverde voor beide partijen een nieuw kijk op elkaars werk en elkaars wereld. Dit alles resulteerde in een inspirerende expositie die het levenslicht zag in de binnenstad van Zwolle waar alles geëxposeerd werd in glazen huisjes.

Verhuist naar Heileuvers Schilderijenhuis
Vanaf september verhuist de expositie naar Heileuvers Schilderijenhuis. Tijdens openingstijden maandag t/m zaterdag van 9.00 tot 17.00 is de expositie vrij toegankelijk. Vanaf 1 oktober op dinsdag gesloten. Grote groepen vooraf graag aanmelden.

De 21 deelnemende kunstenaars en de 10 producenten zijn te vinden op kunstvandekorteketen.nl

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Toon meer verhalen

Ook interessant