navigatie overslaan
Het Ondernemershuis en Startershuis DOEN! bundelen krachten

Nieuw platform voor ondernemers in het Vechtdal.

  • 2 minuten leestijd
  • 477 x bekeken

Het Ondernemershuis voor het Vechtdal en Startershuis DOEN! slaan de handen ineen en lanceren een nieuw platform voor ondernemers in de regio. Dit initiatief komt voort uit de wens om een organisatie te creëren die nauw aansluit bij de behoeften van ondernemers en een inspirerende omgeving biedt waarin zij kunnen samenwerken en groeien.

Onder leiding van Peter Zwartscholten, momenteel directeur bij Startershuis DOEN!, wordt dit nieuwe platform opgezet en uitgevoerd. Het richt zich op het bieden van begeleiding en ondersteuning aan ondernemers, variërend van advies en werkplekken tot trainingen en toegang tot relevante instanties. Met één centraal aanspreekpunt wordt het voor ondernemers eenvoudiger om alle benodigde diensten te verkrijgen.

Leo Linde, voorzitter van het Ondernemershuis voor het Vechtdal, verklaarde: "Hoewel het Ondernemershuis zijn deuren sluit, openen we een nieuw hoofdstuk met een krachtige nieuwe organisatie onder leiding van Peter Zwartscholten. Ik heb er alle vertrouwen in dat deze stichting ondernemers in elke fase van hun ondernemerschap effectief zal ondersteunen."

Gerard Tamminga, namens het bestuur van Stichting Startershuis DOEN!, voegde toe: "De ondersteuning van starters is van groot belang gebleken en zal daarom behouden blijven in de nieuwe opzet. Of je nu een enthousiaste startende (student)ondernemer bent die aan een nieuw avontuur begint, of een gevestigde ondernemer die al jarenlang bijdraagt aan de lokale economie, elke ondernemer is belangrijk voor onze huidige en toekomstige regio. Werken vanuit dit inzicht is waar wij voor staan en wat het nieuwe platform zal nastreven."

Peter Zwartscholten benadrukte het belang van ondernemers als de drijvende kracht achter de economie: "We moeten zuinig én alert zijn op ondernemers. Tijdige betrokkenheid en snelle opvolging van vraagstukken zijn essentieel. De wereld verandert in een hoog tempo en we moeten ons blijven richten op thema's als vitaliteit, innovatie, digitalisering en HRM. Deze thema's hebben impact op de mens achter de ondernemer en zijn/haar medewerkers. In de nieuwe organisatie willen we de nadruk leggen op DOEN. We zetten ons dagelijks proactief in om van toegevoegde waarde te zijn, samen met een sterk netwerk. In de komende maanden zal de organisatie vorm krijgen, en aan het einde van het derde kwartaal zal de nieuwe naam en definitieve invulling worden gelanceerd. Ik kijk erg uit naar deze ontwikkel

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Toon meer verhalen

Ook interessant