navigatie overslaan
Nieuws

Eerste toegankelijke Vechtdaltafel in gebruik genomen bij Camping de Vos

  • 2 minuten leestijd
  • 482 x bekeken

Camping de Vos in Lemelerveld heeft afgelopen week de primeur gehad om de allereerste toegankelijke Vechtdaltafel officieel in gebruik te nemen. Deze bijzondere picknicktafel is ontworpen door Luco Nijkamp, winnaar van de regionale ontwerpwedstrijd van Vechtdal Marketing voor de meest toegankelijke picknicktafel. In samenwerking met lokale producent Krepla is een uniek exemplaar gerealiseerd dat niet alleen toegankelijkheid bevordert, maar ook duurzaamheid hoog in het vaandel draagt.

De Vechtdaltafel, gepresenteerd tijdens de week van de toegankelijkheid in oktober vorig jaar, heeft na het succes van het prototype nu zijn officiële debuut gemaakt bij Camping de Vos. De camping was de gelukkige winnaar van deze toegankelijke picknicktafel, nadat zij de meeste publieksstemmen hadden ontvangen voor de Zorgeloos Award 2022.

Ontwerp
Het ontwerp van Luco Nijkamp biedt toegankelijkheid in de breedste zin van het woord. Rolstoelgebruikers kunnen moeiteloos aanschuiven aan deze speciale picknicktafel. Daarnaast is er gekozen voor gerecycled materiaal, waardoor de tafel niet alleen uniek is in design, maar ook duurzaam en vrijwel onverwoestbaar. Een ware eyecatcher die zich onderscheidt van traditionele houten picknicktafels. Bij Camping de Vos is bewust gekozen voor een verplaatsbare opstelling, zodat de Vechtdaltafel op verschillende plekken op de camping kan worden benut.

Tafel enthousiast ontvangen
Bij de officiële ingebruikname van de Vechtdaltafel waren Rolf Halverhout van Vechtdal Marketing, ontwerper Luco Nijkamp en Dick Ophoff van Krepla aanwezig. Regina de Vos, gastvrouw van Camping de Vos, heette hen hartelijk welkom. Uiteraard werd de tafel ter plekke direct uitgeprobeerd en enthousiast ontvangen.

Camping de Vos
Camping de Vos staat bekend om haar inzet voor toegankelijkheid. Naast de Vechtdaltafel bieden zij unieke safaritenten die volledig toegankelijk zijn, inclusief aangepast sanitair. Deze bijzondere camping combineert de gezelligheid van het kamperen met de bedrijvigheid van een modern boerenbedrijf. Voor gasten met specifieke zorgbehoeften is er een samenwerking met zorgboerderij The Ranch, waardoor ambulante zorg op de camping mogelijk is. Zo kunnen gezinnen en individuen met zorgbehoeften toch genieten van een zorgeloze kampeervakantie.

Meer informatie over Camping de Vos vind je hier en voor informatie over de Vechtdaltafel kan je contact opnemen met ontwerper Luco Nijkamp (LM@nijkamp21.nl) of Krepla (d.ophoff@krepla.nl).

Foto: v.l.n.r. Rolf Halverhout, Regina de Vos, Dick ophoff en Luco Nijkamp.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Toon meer verhalen

Ook interessant